Krav Maga voor Volwassenen | Kinderen | Tieners

Aanbevolen lectuur

Zelfverdediging is een uitgebreide materie waar al veel over is geschreven.
Onderstaand is dan ook een lijst met boeken die we van harte aanbevelen!

Door op de knop te klikken kun je het boek gelijk aanschaffen bij Bol.com.


Krav Maga - Zelfverdedigingstechniek bij een gewapende aanval

Imi Sde-Or & Eyal Yanilov

Dit is het eerste en enige geautoriseerde boek over KRAV MAGA, waarin alle technieken worden uitgelegd aan de hand van heldere tekst en ruim 500 foto's. Het originele verdedigingssysteem van de israëlische geheime diensten. Een praktische gids voor zelfverdediging gebaseerd op KRAV MAGA, het befaamde Israëlische verdedigingssysteem van ongewapende strijd. Tot voor kort een geheime methode, slechts bekend bij veiligheidsagenten van Mossad, Shabak, Aman en leden van elite-eenheden in het Israëlische leger (Sayeret Mat'kal, Flotila 13). Dit unieke zelfverdedigingssysteem is ontwikkeld door grootmeester Imi Lichtenfeld, de topinstructeur van het mantot- mangevecht in het Israëlische leger. Het systeem is overgenomen door het leger, de nationale politie en de veiligheidsdiensten en heeft de erkenning van vechtsportexperts uit de hele wereld. De KRAV MAGA-technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk te leren en kunnen onder extreme stress-situaties worden toegepast door mannen, vrouwen en kinderen, ongeacht hun lichamelijke conditie, kracht of leeftijd. KRAVA MAGA wordt thans wereldwijd, ook in Nederland en België, onderwezen aan militaire eenheden, politiekorpsen en op scholen in Israël. KRAV MAGA is dé methode waarbij iedereen gebaat is die zijn persoonlijke veiligheidsgevoel wil versterken. Niet langer bang op straat en in staat aan allerlei onveilige situaties het hoofd te bieden.


Conflict Communication

Rory Miller

Dit boek presenteert een functionele taxonomie om de wortels van de conflicten in het leven te zien, te begrijpen en te manipuleren. Je hebt de achtergrond, de principes en een verzameling trucs om gevaarlijke conflicten te beheren en idealiter te vermijden. Je realiseert je misschien niet dat je reacties op conflicten onbewust en gescript zijn en in het belang van de groep zijn. Eenmaal herkend, kunt u acties ondernemen die uw kansen om verstrikt te raken in conflicten verkleinen. Na het lezen van dit boek kun je nooit meer terug. Zelfs als je weigert toe te geven hoe vaak je apenbrein je leven beheerst, zullen escalaties die tot conflicten leiden nooit meer onzichtbaar voor je zijn.


The Gift of Fear

Gavin de Becker

Gavin de Becker, 's lands toonaangevende expert op het gebied van het voorspellen van gewelddadig gedrag, bewijst dat we allemaal gekwalificeerd zijn om de belangrijkste vragen van het leven te beantwoorden. "Echte angst is een geschenk", zegt hij, omdat het een overlevingssignaal is dat alleen klinkt als er gevaar dreigt; toch heeft ongerechtvaardigde angst een macht over ons aangenomen die hij over geen enkel ander schepsel op aarde heeft. Het hoeft niet zo te zijn.


Meditations on Violence

Rory Miller

Een vergelijking van vechtsporttraining en geweld in de echte wereld. Ervaren krijgskunstenaar en ervaren correctieofficier Sgt. Rory Miller destilleert wat hij heeft geleerd van vechtpartijen in gevangenissen, tactische operaties en hinderlagen om de verschillen te onderzoeken tussen vechtsporten en het onderwerp waar vechtsporten voor zijn ontworpen: geweld. Sergeant Miller introduceert de mythen, metaforen en verwachtingen die de meeste krijgskunstenaars hebben over wat ze uiteindelijk in hun dojo zullen leren. Dit wordt vervolgens vergeleken met de complexiteit van de realiteit van geweld. Complexiteit is een van de terugkerende thema's in dit werk. Deel twee onderzoekt hoe kritisch over geweld na te denken, hoe kennisbronnen te evalueren en legt duidelijk de concepten strategie en tactiek uit. Secties drie en vier richten zich op de dynamiek van geweld zelf en de roofdieren die het in stand houden. Puttend uit honderden ontmoetingen en duizenden uren doorgebracht met criminelen Sgt. Miller legt de soorten geweld uit; hoe, waar, wanneer en waarom het zich ontwikkelt; de effecten van adrenaline; hoe criminelen denken, en zelfs de effecten van drugs en veranderde bewustzijnstoestanden in een gevecht. Sectie vijf gaat over training voor geweld en het aanpassen van je huidige trainingsmethoden aan die realiteit. Het bespreekt de voor- en nadelen van moderne en oude vechtsporttraining en geeft een uniek inzicht in vroege Japanse kata als een militaire trainingsmethode. Sectie zes gaat helemaal over hoe je zelfverdediging kunt laten werken. Miller onderzoekt hoe je verdediging in een bredere context kunt bekijken en hoe je een deel van je eigen onbewuste weerstand tegen geweld met geweld kunt overwinnen. Het laatste deel gaat over de nasleep - de kosten van het overleven van plotseling geweld of gewelddadige omgevingen, hoe het je ten goede of ten kwade kan veranderen. Het geeft advies voor supervisors en zelfs voor instructeurs over hoe ze een student/overlevende kunnen helpen. Je leert zelfs een beetje over verlichting.


Krav Maga - Combat Mindset & Fighting Stress

Eyal Yanilov & Ole Boe

Oorspronkelijk ontwikkeld als een elite-vechttactiek voor de Israëlische strijdkrachten, is Krav Maga tegenwoordig een populaire zelfverdedigingsmethode geworden, aantrekkelijk voor overheidseenheden, krijgskunstenaars en zelfs de gemiddelde persoon. Dit innovatieve Krav Maga-boek beschrijft de allernieuwste technieken en trainingsmethoden en behandelt de kernonderwerpen die van toepassing zijn in een verscheidenheid aan professionele en persoonlijke situaties, met name de vechtmentaliteit en het bestrijden van stress. Dit boek geeft de lezer technieken om onder alle stressvolle omstandigheden te presteren. Oorspronkelijk op maat gemaakt voor wetshandhavers en militair personeel, kunnen de methoden ook worden gebruikt door alle krijgskunstenaars, vechtsporters en iedereen die zelfverdedigingstechnieken leert. Geschreven door Meester Eyal Yanilov, de opvolger van Krav Maga's oprichter, Imi Sde-Or, behandelt dit boek alle kernonderwerpen van Krav Maga waarvan is bewezen dat ze succesvol zijn in professionele en persoonlijke situaties.


Facing Violence

Rory Miller

Dit boek staat op zichzelf als een inleiding tot de context van zelfverdediging. Er zijn zeven elementen die moeten worden aangepakt om zelfverdedigingstraining te brengen tot iets dat 'compleet' benadert. Elke training die een van deze gebieden verwerpt, maakt je kwetsbaar. 1. Juridische en ethische implicaties. Een student die zelfverdediging leert, moet dwangwetten leren. Anders is het mogelijk om te trainen om naar de gevangenis te gaan. Naast de wettelijke regels moet elke student zijn of haar eigen ethische beperkingen verkennen. De meesten weten niet echt waar deze ethische lijn in hen ligt. 2. Gewelddynamiek. Zelfverdediging moet leren hoe aanvallen plaatsvinden. Studenten moeten een aanval kunnen herkennen voordat deze plaatsvindt en weten met wat voor soort ze te maken hebben. 3. Vermijding. Studenten moeten leren en oefenen, niet vechten. Leren omvat ontsnapping en ontwijking, verbale de-escalatie en ook pure-niet-er-vermijding. 4. Tegenhinderlaag. Als de leerling de voorlopers niet heeft gezien of de ontmoeting niet met succes heeft kunnen vermijden, heeft hij of zij een handvol acties nodig die op reflexniveau zijn getraind voor een plotselinge gewelddadige aanval. 5. De bevriezing doorbreken. Bevriezing is bijna universeel bij een plotselinge aanval. Studenten moeten leren een bevriezing te herkennen en eruit te breken. 6. Het gevecht zelf. De meeste vechtsport- en zelfverdedigingsinstructeurs concentreren hun tijd hier. Wat wordt geleerd, moet gewoon in overeenstemming zijn met hoe geweld in de wereld plaatsvindt. 7. De nasleep. Er zijn mogelijke juridische, psychologische en medische gevolgen van het plegen van geweld, hoe gerechtvaardigd ook. Geavanceerde voorbereiding is van cruciaal belang. Elke leraar of student in zelfverdediging, iedereen die geïnteresseerd is in zelfverdediging en iedereen die een dieper begrip van geweld wenst, moet dit boek lezen.


Spartan Krav Maga in Heeze

[ Gymzaal Strabrecht, Strabrecht 14 Heeze ] Spartan Krav Maga geeft twee maal per week les in Gymzaal Strabrecht, aan Strabrecht 14 in Heeze.
Dit is de gymzaal in het gebouw van IVN Natuur Educatie en gelegen achter Kinderopvang de Parel. De locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf de Geldropseweg.

Klik hier om het actuele lesrooster te bekijken.

Contact

Spartan Krav Maga

Spartan Krav Maga is een onderdeel van
Spartan Self Defense

Spartan Krav Maga op social media
Onderdelen van Spartan Self Defense

Contact formulier

Wij delen je e-mailadres nooit met derden