Boek een Gratis training Contact

Over het Krav Maga systeem

"So that one may walk in peace"

Wat is Krav Maga

Krav Maga is Hebreews voor ‘contact gevecht’. Het zelfverdedigingssysteem heeft zijn oorsprong in Bratislava – Slowakije tijdens de jaren '30; de aanloop naar de tweede wereldoorlog.

De grondlegger van het systeem, Imi Sde-Or (Lichtenfeld), vocht hier samen met buurtgenoten tegen antisemitische bendes ter verdediging van de joodse gemeenschap. Door deze ervaringen leerde Imi dat er bij zelfverdediging nauwelijks genoeg tijd was voor verdedigen / tegenaanvallen, en deze beide dus zeer snel en effectief moesten zijn.

Krav Maga is een moderne en beproefde vorm van zelfverdediging die continu in ontwikkeling is. De verdedigingstechnieken zijn gebaseerd op natuurlijke reflexen van het menselijk lichaam waardoor ze relatief gemakkelijk zijn aan te leren en, nog belangrijker, uit te voeren onder stress.

Snel springen naar

"Mensen respecteren kracht, en het komt in vele vormen, Krav Maga is kracht, en mensen zullen je respecteren omdat je het kent"

De kracht van Krav Maga

Opstellen en groeten aan het begin van de training Het beoefenen van Krav Maga biedt vele voordelen die relatief snel tot uiting komen. Door onze trainingen verbeteren we niet alleen je fysieke kracht en conditie, maar ook je zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid. Door middel van realistische trainingsscenario's ontwikkel je de vaardigheden om zichzelf effectief te verdedigen in diverse situaties.

 

Enkele voordelen die je zal ervaren van onze trainingen:

Motorische voordelen:

Mentale voordelen:

Sociale voordelen:

"Krav Maga verhoogt de waarneming en transformeert angst in iets productievers"

Imi Sde-Or (Lichtenfeld)

Imi Sde-Or (Lichtenfeld) - Grondlegger van Krav Maga Imrich Lichtenfeld (Imi) werd geboren in mei 1910 in Boedapest, Hongarije. Hij groeide op in Bratislava, Slowakije (toen nog Tsjecho-Slowakije). Zijn vader, Samuel, was het hoofd van de recherche eenheid bij de lokale politie. In deze rol was Samuel verantwoordelijk om zijn ondergeschikten te trainen in zelfverdediging.

Onder invloed van zijn vader begon Imi al op jonge leeftijd met trainen in verschillende sporten. Zo beoefende hij turnen, worstelen en boksen. Later legde hij zijn focus vooral op het worstelen en nam deel aan wedstrijden als onderdeel van het nationale team van Slowakije. In 1928 won hij het Slowaaks jeugdkampioenschap en in 1929 werd hij ook kampioen bij de volwassenen in zowel het licht als middelgewicht. Datzelfde jaar werd hij ook nationaal kampioen boksen en won een internationaal kampioenschap turnen.

In de jaren ’30 stak het fascisme de kop op in Europa. Dit ging gepaard met veel geweld richting minderheden, en met name de Joden. Joodse wijken werden het doelwit van aanvallen door fascistische bendes, aangespoord door de autoriteiten. Imi, samen met andere jongemannen uit de buurt, vocht terug tegen deze bendes ter verdediging van deze Joodse wijken.

In 1940, net voordat Bratislava wordt ingenomen door de Nazi’s, vlucht Imi per boot naar Palestina wat destijds onder het Britse mandaat stond. Daar trainde hij leden van de Joodse paramilitaire verdedigingsorganisatie Hagana, die vochten tegen het verzet van de Arabieren in het gebied.

Na de oprichting van de staat Israël in 1948 kreeg Imi een functie binnen de Israël Defense Forces (IDF). Gezien zijn schat aan ervaring wordt Imi uiteindelijk de hoofdinstructeur voor fitness en hand-gevechten. In deze rol start hij met de creatie van Krav Maga.

In 1964, na 20 jaar trouw dienst, krijgt Imi zijn eervol ontslag vanuit de IDF. Hij besluit hierna met zijn enorme kennis en ervaring een systeem te ontwikkelen dat, naast militaire en politie-eenheden, ook voor burgers geschikt is. Hierop opende hij twee zelfverdedigingsscholen; in Tel Aviv en Netanya.

Imi Sde-Or (Lichtenfeld) overleed op 7 Januari 1998, in de leeftijd van 87 jaar.

Volwassenen volgen elkaar tijdens de warmupVerdedigen zich op de grond tegen twee schoppende aanvallersSit-ups tijdens Ouder-Kind trainingSit-ups tijdens Ouder-Kind trainingLeden maken combinaties op handschoenenHet losmaken van een verwurging op de grondTieners sparren tegen meerdere tegenstandersStretchen tijdens warmupKlimmen tijdens Ouder-Kind trainingPlezier tijdens trainingVerdediging tegen trap naar het kruisPizza spel tijdens warmupTieners worstelen op de grondSpartan Krav Maga leden in actie tijdens landelijk KMG examenGefocustLeden maken combinaties op handschoenenGroepsfoto van een Ouder-Kind trainingVerdediging tegen rechte stoot

"Woorden tonen je ego.
Acties tonen je karakter."

Eyal Yanilov

Meester Eyal Yanilov - hoofdinstructeur en oprichter van Krav Maga Global Meester Eyal Yanilov is de hoofdinstructeur en oprichter van Krav Maga Global. Hij fungeerde, vanaf begin jaren '80 tot Imi’s overlijden in 1998, als diens voornaamste assistent en pupil.

In 1974, op 15 jarige leeftijd, begon Eyal Yanilov met het trainen van Krav Maga onder Eli Avikzar, destijds één van de topinstructeurs in Israël, en niet veel later onder directe supervisie van grootmeester Imi.

Eyal viel al snel op door zijn talent als student en later als instructeur. Toen hij 20 was leide hij al instructeurs op in één van de zelfverdedigingsstudio van Imi.

In de jaren '80 vertrouwde Imi Eyal de taak toe om een nieuw curriculum voor Krav Maga te creëren en het te transformeren naar een meer georganiseerd en formeel systeem dat is gebaseerd op principes en een unieke instructiemethode. Hij werd hiervoor aangewezen als hoofd van de professionele commissie van de Israëlische Krav Maga Association (IKMA). Eyal's taak omvatte het systematiseren van de technieken die Imi intuïtief ontwikkelde, het creëren van een logisch, samenhangend raamwerk dat de vele aspecten van Krav Maga samenbrengt tot een op principes gebaseerd systeem. Hij was ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de technieken voor 'third-party protection' ofwel de verdediging van anderen, een van de pijlers van Krav Maga, in overeenstemming met de fundamentele principes van het systeem. Hij hielp ook bij het veranderen van het oude bandensysteem en de traditionele kledij (Gi's) die voorheen werden gebruikt, en in plaats daarvan naar levels / niveaus (P, G, E) in overeenstemming met dit nieuwe curriculum. Al deze ontwikkelingen zijn gemaakt met goedkeuring van Imi en hebben de toon gezet voor Krav Maga zoals we die nu kennen.

Eyal heeft zijn leven gewijd aan het verspreiden van Krav Maga over de gehele wereld. Om aan deze steeds groeiende vraag te voldoen, richtte hij in 1996 de Internationale Krav Maga Federatie (IKMF) op en diende als president en hoofdinstructeur onder leiding van grootmeester Imi. Hij heeft persoonlijk de eerste generatie Krav Maga-instructeurs opgeleid in de Verenigde Staten, Europa, Zuidoost-Azië en Australië. In totaal startte hij Krav Maga-programma's in meer dan 40 landen over de hele wereld, waaronder enkele onder auspiciën van het Israëlische ministerie van Onderwijs.

Imi heeft Eyal zowel het Founder's Diploma of Excellence toegekend als, voor de eerste keer, de rang van Expert Level 8 / Master Level 3 - het hoogste niveau dat hij ooit aan een Krav Maga-beoefenaar heeft toegekend.

Na het overlijden van Imi in 1998 nam Eyal het op zich om zich in te zetten voor de voortdurende ontwikkeling van Krav Maga over de gehele wereld.

Ervaar zelf wat Krav Maga met je doet!

Boek nu je gratis proeftraining!

  Gratis proeftraining boeken

Krav Maga Global wordt erkend als één van de grootste en meest
professionele Krav Maga organisatie ter wereld.

Krav Maga Global

Krav Maga Global logo

Naarmate de populariteit van het systeem groeide, werd kwaliteitscontrole van opleidingen echter moeilijk, omdat verschillende organisaties en scholen wilden profiteren van de groeiende belangstelling voor Krav Maga. Met deze nieuwe organisaties varieerde zowel de kwaliteit van de training als de verbindingen met de bron en grondlegger van Krav Maga, Grootmeester Imi. Sommige technieken en lesmethoden waren inconsistent met de principes van Krav Maga, terwijl andere niet eens een voorbijgaande gelijkenis vertoonden met het systeem dat Eyal en Imi hadden ontwikkeld.

In het licht hiervan besloot Eyal dat het belangrijk was om de kwaliteit van de training te versterken en betere controles te implementeren. Hij wilde aandringen op kennisoverdracht en monitoring binnen een professioneel wereldwijd kader. Omdat de structuur van de IKMF en het model van functioneren als sportvereniging hem dit niet langer toelieten, verliet Eyal deze en richte samen met een team van hoog-level instructeurs in 2010 Krav Maga Global (KMG) op.

Onder de persoonlijke supervisie van Eyal heeft KMG een team van hooggekwalificeerde instructeurs die bekend staan als de Global and International Teams (GIT), die verantwoordelijk zijn voor het geven van Krav Maga instructeuropleidingen, exclusieve workshops en gespecialiseerde cursussen. Het doel van KMG is om een professionele wereldwijde infrastructuur te behouden voor het verspreiden van Krav Maga, met behoud van het hoogste niveau van training.

Tegenwoordig zijn de instructeurs en scholen van KMG, onder leiding van Eyal en het GIT, een belangrijke kracht bij het verspreiden van professioneel Krav Maga-onderwijs over de gehele wereld. KMG loopt voorop bij de ontwikkeling, definitie en verspreiding van het Krav Maga systeem; door het continu te actualiseren en het wereldwijd naar meer plaatsen en mensen te brengen.

Spartan Krav Maga is aangesloten bij Krav Maga Global.

Bezoek de site van Krav Maga Global Nederland

Voor jong en oud

Ons trainingsaanbod

 • Volwassenen
 • 18+
 • 2 trainingen / week
 • Realistische benadering
 • Logisch en systematisch curriculum
 • € 39.50 / maand
 • Kids
 • 7 - 11 jaar
 • 1 trainingen / week
 • Methodisch-didactisch onderlegd
 • Stoer en fun!
 • € 22.50 / maand
 • Teens
 • 12 - 17 jaar
 • 1 trainingen / week
 • Middelbare school proof!
 • Praktijkgericht
 • € 22.50 / maand
 • Personal Training
 • 1 op 1
 • Persoonlijke aandacht
 • Keuze uit meerdere programma's
 • Snelle progressie
 • € 75,- / uur
 • Small-group Training
 • Van 2 - 6 personen
 • Persoonlijke aandacht
 • Focus op individuele doelen
 • Financieel voordelig
 • € 37,50 / per persoon
 • Workshops
 • 100% maatwerk
 • Leuke activiteit
 • Uitdagend
 • Voor iedereen geschikt
 • Op aanvraag

Verbreedt je kennis over Krav Maga en Zelfverdediging!

Bekijk welke boeken wij aanbevelen

Meditations on ViolenceConflict CommunicationThe Gift of FearKrav Maga - Combat Mindset & Fighting StressFacing Violence

Kom met ons in contact! Stuur een bericht:

Contact

KVK nr: 66738156
BTW ID-nr: NL002285420B46

Leslocatie:
Gymzaal "De Engelse Tuin"
Strabrecht 14, 5591BP,
Heeze, Nederland

Telefoon: 06 - 15 49 19 88

Email: info@spartankravmaga.nl


Wij delen je e-mailadres nooit met derden.

Een kaart van Heeze met daarop de locatie van Spartan Krav Maga op Strabrecht 14
×

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en het webverkeer te analyseren. Als u akkoord gaat met ons gebruik van cookies, klikt u op "Cookies toestaan".
Lees hier onze privacy verklaring.