Krav Maga voor Volwassenen | Kinderen | Tieners

Over Krav Maga

Krav Maga is Hebreews voor ‘contact gevecht’.
Het is een Israëlisch zelfverdedigingssysteem dat zijn oorsprong heeft in Bratislava - Slowakije, tijdens de aanloop naar de tweede wereldoorlog.

[ Imi Sde-or (Lichtenfeld), grondlegger van Krav Maga ]De grondlegger van het systeem Imrich Lichtenfeld (Imi), geboren in 1910 Boedapest Hongarije, vocht hier, samen met buurtgenoten, ter verdediging van joden tegen antisemitische bendes. Door deze ervaringen leerde Imi dat er nauwelijks genoeg tijd was voor verdedigen / tegenaanvallen, en deze beide dus zeer snel en effectief moesten zijn.

De verdedigingstechnieken in Krav Maga zijn voornamelijk grote motorische bewegingen gebaseerd op natuurlijke reacties, zodat deze in stress-situaties kunnen worden uitgevoerd. Tegenaanvallen worden voornamelijk gericht op zwakke delen van het lichaam, zoals kruis, gezicht, strottenhoofd, knieën enz.

Krav Maga is dan ook geen sport, er zijn geen wedstrijden en er bestaan geen regels (buiten de regels van de wet) waar men zich aan dient te houden. Er wordt getraind in verschillende realistische situaties. Een tegen een, tegen meerdere gewapende en ongewapende aanvallers, aanvallen en bedreigingen met wapens, in een open veld of kleine ruimte enz. Ook komen de diverse stadia van conflicten aan bod zoals weglopen/rennen, de-escaleren, afstand bewaren en reageren.

Krav Maga is geschikt voor mannen, vrouwen, kinderen ongeacht leeftijd en/of fysieke conditie.

Een beoefenaar van Krav Maga zal altijd proberen een conflictsituatie te vermijden maar indien nodig er alles aan doen om te overwinnen en veilig thuis te komen.

[ So that one may walk in peace - Imi ]

Eyal Yanilov

[ Eyal Yanilov ]Eyal Yanilov (geboren in 1959) trainde en studeerde Krav Maga onder de persoonlijke supervisie van de grootmeester zelf, Imi Sde-Or (Lichtenfeld).
Eyal Yanilov bezit 's-werelds hoogste Krav Maga graduatie (Master level 3) en het ”Founder’s Diploma of Excellence” (waarvan er slechts twee zijn uitgegeven, de ander aan Darren Levine uit de Verenigde Staten). In een later stadium benoemde Imi Eyal tot hoofd van het Krav Maga-Professional Comité. Eyal was verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van het Krav Maga curriculum. In deze hoedanigheid had hij de taak om de opgebouwde kennis, nieuwe ontwikkelingen van technieken en trainingsmethoden van Krav Maga samen te brengen tot een compleet en logisch systeem. Vanaf 1976 heeft Eyal burgers, militairen, wetshandhavers, speciale eenheden en instructeurs voor allerlei sectoren over de hele wereld opgeleid.

In 1996 richte Eyal, op verzoek en met goedkeuring van grootmeester Imi, de International Krav Maga Federation (IKMF) op. De IKMF werd zo'n 14 jaar door Eyal geleid waarna hij door aanhoudende groei en interne politiek besloot IKMF te verlaten en met een nieuwe slagvaardiger internationale organisatie verder te gaan.

Krav Maga Global

Hierop richte Eyal in 2010 Krav Maga Global op. Krav Maga Global is op dit moment de leidende organisatie in Krav Maga.
Door middel van KMG bewaakt Eyal, samen met het Global- en International Team of Instructors (GIT), de kwaliteit van instructeurs wereldwijd en zorgt ervoor dat deze gedegen zijn opgeleid.

Door Eyal en het GIT worden technieken regelmatig ge-update wanneer men erachter komt, voornamelijk na berichten vanuit de praktijk , dat deze niet aan de kwaliteits- en/of veiligheidsstandaard voldoet. Vaak gaat het hier om kleine aanpassingen die net het verschil kunnen maken in een conflictsituatie.

In Nederland wordt KMG vertegenwoordigt door Krav Maga Global Netherlands. Naast de bewaking van de kwaliteit en opleiding van de instructeurs organiseert KMG-NL evenementen zoals seminars en examens.

Graduaties

Binnen KMG werken we niet met banden maar met levelpatches die op de broek worden bevestigd.

[ Alle KMG level Patches ]De levelverdeling is als volgt:
P - Practicioner 1 t/m 5
G - Graduate 1 t/m 5
E - Expert 1 t/m 5
M - Master 1 t/m 3

Examens

Na (gemiddeld) 6 maanden trainen ben je klaar voor je eerste examen.
Dit eerste examen wordt lokaal afgenomen. Vanaf dat moment dien je ook lid te worden van KMG-NL, dit lidmaatschap is € 30,- per jaar.

De examens voor P2 en hoger worden landelijk afgenomen door KMG-NL. Dit betekend dat je dus examen doet samen met leden van andere KMG scholen. Hierbij kun je worden geëxamineerd door instructeurs van KMG-NL, buitenlandse instructeurs met een hoog level, GIT leden of zelfs meester Eyal Yanilov zelf!

Spartan Krav Maga in Heeze

[ Gymzaal Strabrecht, Strabrecht 14 Heeze ] Spartan Krav Maga geeft twee maal per week les in Gymzaal Strabrecht, aan Strabrecht 14 in Heeze.
Dit is de gymzaal in het gebouw van IVN Natuur Educatie en gelegen achter Kinderopvang de Parel. De locatie is gemakkelijk bereikbaar vanaf de Geldropseweg.

Klik hier om het actuele lesrooster te bekijken.

Contact

Spartan Krav Maga

Spartan Krav Maga is een onderdeel van
Spartan Self Defense

Spartan Krav Maga op social media
Onderdelen van Spartan Self Defense

Contact formulier

Wij delen je e-mailadres nooit met derden